Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی پورعلی گفت: در سال جاری ۵ پرونده در موعد مقرر به یونسکو ارسال کرده ایم که در اجلاس آذر ماه سال آینده در مورد آن ها تصمیم گیری خواهد شد.

به گزارش برنا؛ به نظر می رسد در این روزها تنها دیوار دفاعی در مقابل آثار تاریخی و فرهنگی کشور و جلوگیری از تصرف و تخریب آن ها توسط برخی سودجویان، ثبت ملی و جهانی این آثار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که با وجود ثبت جهانی نیز باز هم برخی ابنیه تاریخی همچون چغازنبیل نیز همچنان در معرض خطر قرار دارند. در این میان پرونده های بحث برانگیز بسیار است. از صدور حکم تخریب خانه تاریخی امیراقتدار در قلب تهران گرفته تا شائبه نصب پرچم برخی کشورهای خارجی بر روی پل تاریخی و ثبت ملی شده خداآفرین که همگی موج آزرده خاطری می شود.

مصطفی پورعلی، مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: در خصوص نصب پرچم کشورهای خارجی بر روی اثر ثبت ملی شده پل خداآفرین باید از وزارت کشور سوال شود.

او در خصوص حکم تخریب خانه امیر اقتدار افزود: دیوان عدالت اداری تاکید داشته است اعمال محدودیت برای ساخت و ساز در خصوص این بنا صرفا می تواند پس از ثبت اثر صورت گیرد. لذا موضوع در دستور کار ثبت قرار گرفته است. به لحاظ تشریفات قانونی، ابلاغ به مالک صورت گرفت، پس از تایید کمیته ثبت استان، شورای ملی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در جلسه مورخ 12/8/1399 به اجماع با ثبت اثر در فهرست آثار ملی موافقت کرده است.

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی اظهار کرد: مراحل ابلاغ ثبت اثر در دستور کار قرار دارد. انتظار داریم مالکین محترم این بنای ارزشمند با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی نسبت به احیا اثر در چارچوب ضوابط حفاظتی میراث فرهنگی اقدام کنند.

مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به ثبت آیین های عزاداری کشورمان گفت: در فهرست میراث جهانی یونسکو، تاکنون دو پرونده تعزیه و آیین قالیشویان مشهد اردهال در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده اند و تلاش برای ثبت سایر آیین و روسم کشورمان ادامه دارد.

پورعلی با اشاره به اینکه پرونده های دیگری نیز در دستور کار است، بیان کرد: در سال جاری نیز ۵ پرونده در موعد مقرر به یونسکو ارسال کرده ایم که در اجلاس آذر ماه سال آینده در مورد آن ها تصمیم گیری خواهد شد.

او افزود: این پنج پرونده عبارتند از هنر ساختن و نواختن رباب به صورت مشترک با کشورهای تاجیکستان و ازبکستان، مراسم شب یلدا به صورت ملّی و مختص ایران، جشن سده به صورت مشترک با تاجیکستان، برنامه ملی برای پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی ایرانی برای ثبت در فهرست اقدامات پاسدارانه خوب که برای اولین مرتبه رقم می خورد و زیارت آستان قدس رضوی که آن نیز برای ثبت در فهرست اقدامات پاسدارانه خوب در دستور کار است.

این مقام مسئول در وزارت میراث فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: چندین پرونده نیز در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار دارد و در حال رایزنی با کشورهای همسایه جهت تدوین مشترک پرونده ها هستیم که به محض قطعی شدن، در مورد آن ها نیز اطلاع رسانی خواهد شد.

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شب یلدا میراث فرهنگی یونسکو رباب وزارت میراث فرهنگی دستور کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۰۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • برپایی نمایشگاه «در آستان بقیع»/ تصاویری از حرم‌های مطهر ائمه(ع) قبل و بعد از تخریب
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی در کرمان برگزار می‌شود
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد